سیستم بلاک چین چه مشخصاتی دارد؟

سیستم بلاکچین – blockchain چیست

سیستم بلاکچین – blockchain نوعی سیستم ثبت اطلاعات و گزارش در دنیای مدرن و جدید است. تفاوت بلاکچین با سیستم‌ های سنتی و موجود این است که اطلاعات و همچنین داده های ذخیره‌ شده روی آن، بین همه اعضای متصل به سیستم به‌ اشتراک گذاشته می‌ شود. به کمک رمز نگاری و همچنین توزیع داده‌ ها، امکان هک کردن، حذف کردن و البته دستکاری اطلاعات ثبت‌ شده، تقریباً از بین می‌ رود. مفهوم بلاکچِین نخستین بار با پیدایش موضوع رمز ارز بیت کوین مطرح شد و پادشاه و بالا مقام ارز های دیجیتال از این راهکار جهت ذخیره اطلاعات تراکنش‌ ها بهره برد.  در این مقاله ما به عنوان تیم تخصصی بهترین اپ استور ایرانی سیبانه تلاش کرده ایم تا انواع بلک چین را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا Blockchain را نیز به طور کلی موشکافی کنیم.

بلاک چین چه نوع هایی دارد؟

انواع بلک چین

بلاک چین – Blockchain متشکل از دو کلمه بلاک (Block) و چین (Chain) است. معنای لغوی بلاک چین، زنجیره بلاک و یا زنجیره بلوک است، وقتی که در مورد زنجیره و بلاک در بلاکچین صحبت می‌ کنیم، در واقع در مورد زنجیره‌‌ ایی از داده ها و اطلاعات دیجیتالی صحبت می کنیم  که هر بلاک این اطلاعات را در خود نگهداری و به صورت کلی حفظ می‌ کند. در یک تعریف کلی، می‌ توانیم به راحتی بگوییم بلاک چین یک دفتر کل توزیع شده، غیر متمرکز و البته اشتراکی است که به صورت زنجیره‌ ای و به هم پیوسته از سوابق بنام بلاک ساخته شده است. هر بلاک در این زنجیره، مسئول ذخیره‌ سازی نوع خاصی از اطلاعات مانند سوابق معاملات و … است. همه اطلاعات جدید در یک بلوک تازه تشکیل شده جمع آوری می شود که بعد از پر شدن هم به زنجیره اضافه می شود. یک پایگاه اطلاعات، داده های خود را به جداول تبدیل می کند در حالی که یک بلاک چین، همانطور که از نامش پیداست، داده ها و اطلاعات خود را به صورت قطعات و یا به عبارتی بلوک که به هم زنجیره شده اند، ساختار می دهد. این امر باعث می شود که همه بلاک چین ها در نوبه خود پایگاه داده باشند اما جالب اینجاست که همه پایگاه های داده بلاک چین نیستند.

هر بلاک اطلاعات و داده های  مربوط به معاملات مثل تاریخ، زمان، مبلغ خرید شما از سایت و اطلاعات فروشندگان و خریداران در معاملات را ذخیره می‌کند. به جای استفاده از نام واقعی شما در معاملات، خرید شما بدون هیچ گونه اطلاعات هویتی و با استفاده از امضای دیجیتال منحصر به فرد انجام می‌شود. به عنوان مثال، در یک سایت خرید کالا با استفاده نام کاربری، خرید شما ثبت می‌ شود. هر بلاک کد منحصر به فردی را ذخیره می‌ کند که جهت تشخیص هر گونه فعالیت در بلاک چین است. شما چندین خرید را انجام می دهید. حتی اگر جزئیات خرید جدید شما با خرید قبلی‌ تان تقریباً یکسان به نظر بیایید، سایت مدنظر می‌ تواند ۲ خرید شما را از هم جدا کند، به همین دلیل، کد های منحصر به فردی که در بالا هم عنوان شد، می‌ تواند بلاک‌ ها را از هم جدا کنند.

چرا باید از بلاک چین استفاده کنیم؟

چرا باید از بلاک چین استفاده کنیم؟

جرایم سایبری در چندین سال گذشته بسیار زیاد شده است. هک شدن بیش از یک میلیارد حساب در جستجوگر یاهو، لو رفتن اطلاعات اکثر کاربران در رابطه به اکانت های فیسبوک و افزایش آسیب های بدافزارها تنها چند مورد کوچک از این جرایم هستند. در واقع روزانه بیش از یک میلیارد تهدید سایبری منتشر می‌ شود که این به تنهایی توجه بیشتری به امنیت را ایجاد می‌ کند. امروزه برقراری امنیت سایبری یکی از بزرگترین چالش‌ های مالکان کسب و کارهای اینترنتی است. سیستم Blockchain با استفاده از سیستم رمزنگاری خاص و قدرتمند خود تا حدودی این نیاز را می تواند پاسخ دهد. بیت کوین و سایر ارز های دیجیتالی یکی از بزرگترین دلایل افزایش محبوبیت ساختار Blockchain هستند. بیت کوین یک ارز دیجیتالی مشهور است که توسط شخصی ناشناس ایجاد شده است که از فناوری جدید بلاکچین برای ایجاد و همچنین توزیع ارز دیجیتال امن استفاده کرده است.

بلاک چین چگونه کار می‌کند؟

بلاک چین چگونه کار می‌کند؟

همانطور که اکنون بعد از مطالعه این صفحه می‌ دانید، سیستم بلاک چین شامل چندین بلاک است که به هم دیگر وصل شده‌ اند. برای این منظور که یک بلاک به بلاک چین اضافه شود باید ۴ اتفاق مخصوص رخ دهد:

۱. آغاز یک معامله یا تراکنش

هر گونه معامله و یا تراکنشی که در شبکه انجام می‌ شود، منجر به اضافه شدن یک بلاک جدید در سیستم بلاک چین می‌ شود. به عنوان مثال، در صورتی که شما قصد دارید مقداری اتریوم به کیف پول دوستتان واریز کنید، این تراکنش با ایجاد یک بلاک جدید در اکوسیستم اتریومصورت می گیرد.

۲. تایید تراکنش ارز های دیجیتال

پس از ثبت درخواست انتقال شما، ماینر‌های شبکه مسئول تایید تراکنش شما خواهند بود. ابتدا نیاز است که اطلاعات جدید وارد سیستم شود. این کار به عهده کامپیوترها است. این شبکه غالباً از هزاران کامپیوتر تشکیل شده است که در سراسر جهان پخش شده‌اند.

۳. ذخیره معامله

معامله شما باید در یک بلاک سیو شود. بعد از تأیید صحت معامله مدنظر، مبلغ در خواستی شما جهت واریز و امضای دیجیتالی شما در یک بلاک خاص ذخیره می‌ شوند.

۴. اضافه شدن بلاک به بلاک چین با استفاده از هش

بعد از تأیید کلیه معاملات یک بلاک، باید یک کد شناسایی کننده خاص و منحصر به فرد به نام هش (Hash) به بلاک اختصاص یابد. پس از هش شدن می‌ توان بلاک مدنظر را به Blockchain اضافه کرد. بعد از ایجاد یک بلاک جدید در شبکه، این بلاک برای همگان در دسترس خواهد بود. به عنوان مثال اگر نگاهی به سیستم بلاکچین بیت کوین بیندازید، خواهید دید که به داده‌ های معامله به صورت کامل دسترسی دارید و به راحتی می‌ توانید اطلاعات زیر را رویت کنید:

  • ارتفاع بلاک (Height) که بر اساس تعداد کل بلاک‌‌ ها محاسبه می‌ شود و نشان می‌ دهد که این چندمین بلاکی است که روی زنجیره بلاک چین قرار می‌ گیرد.
  • هش بلاک (Hash) که یک رشته کد ۶۴ رقمی که شامل اعداد و حروف است و با صفر شروع می‌‌شود.
  • چه زمانی طول کشیده است تا بلاک استخراج شود (Mined).
  • توسط چه کسی استخراج شده است (Miner).
  • اندازه بلاک چقدر است (Size).

خلاصه مطلب بلاک چین

«بلاک چین» (Blockchain) که در فارسی به آن «زنجیره‌ی بلوک» نیز گفته می‌ شود، یک شبکه‌ متشکل از اعضای مختلف برای پردازش و ذخیره‌ی امن اطلاعات است. پیش‌ تر بیان شد که این شبکه یک نوع دفترکل توزیع‌ شده یا DLT است. پس اینطور نتیجه می‌ گیریم که یک نسخه از اطلاعات ذخیره‌ شده در زنجیره‌ بلوک اصلی در اختیار هر عضو شبکه قرار دارد. اعضا در این شبکه «نود» (Node) یا گره نامیده می‌ شوند (و نودها هم انواع مختلفی مثل Master Node و Lightweight Node و غیره دارند).

Blockchain و انواع آن

  • انواع بلک چین

  • بلاکچین دسته بندی‌ های مختلفی دارد که عبارتند از: بلاک چین عمومی، خصوصی، کنسرسیومی و هیبرید. در ادامه به بررسی انواع بلاک چین و ویژگی‌ های آن‌ ها می‌ پردازیم.

  • بلاک چین عمومی و ارز های دیجیتال

  • در بلاک چین‌ های عمومی مانند بیت کوین، همه افراد می‌ توانند عضو سیستم شوند و محدودیت دسترسی وجود ندارد. هر کسی می‌تواند محتویات بلاک چین‌ های عمومی مانند بلاک چین بیت کوین را مشاهده کند. همچنین، کاربران به راحتی می‌ توانند کامپیوترهای خود را به شبکه بلاک چین متصل کنند. با انجام این کار، هر زمان که یک بلاک جدید اضافه شود، کامپیوتر ها یک نسخه از بلاک چین را که به طور خودکار بروزرسانی می‌ شود، دریافت می‌ کنند.

  • بلاک چین خصوصی

  • یکی دیگر از انواع بلک چین نوع خصوصی آن است. در بلاک چین‌ های خصوصی مانند بلاک چین‌های شرکتی، محدودیت دسترسی به اطلاعات (مانند دستمزد کارمندان) وجود دارد و برای ثبت نام و استفاده از این سیستم، به تایید نیاز دارید.

  • بلاک چین کنسرسیومی

  • بلاک چین کنسرسیوم (Consortium Blockchain) نیمه غیر‌متمرکز است. این بلاک چین‌‌ ها زمانی بسیار کاربردی هستند که چند سازمان یا شرکت، قصد شراکت و همکاری با یکدیگر را دارند. آن‌‌ها می‌ توانند در این بستر یک فضای مشترک ایجاد کنند و به ‌راحتی اطلاعات را در امنیت کامل با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

  • بلاک چین هیبرید و رابطه آن با ارز های دیجیتال

  • یکی دیگر از انواع بلک چین، بلاک چین هیبرید است. این نوع از بلاک چین چون ترکیبی از بلاک چین‌‌ های عمومی و خصوصی است به آن بلاک چین هیبریدی (Hybrid Blockchain) می‌ گویند. بلاک چین هیبرید از مزایای هر دو نوع این بلاک چین‌ ها بهره برده و معایب را به حداقل رسانده است. در این نسخه، اجازه‌ عضویت با دستور مسئول کنترل کننده‌ آن صادر می‌ شود و میزان اجازه‌ی فعالیت در شبکه نیز با همین روش مشخص می‌ شود. ورود به این شبکه برای عموم آزاد نیست. هر کامپیوتر در شبکه Blockchain یک کپی از بلاک چین دارد. در مورد بیت کوین، میلیون‌ها نسخه از بلاک چین وجود دارد که بین هزاران نفر پخش شده است. گسترش اطلاعات در یک شبکه از کامپیوتر ها باعث می‌ شود که دستکاری اطلاعات دشوارتر شود.با این حال، با نگاهی به Blockchain بیت کوین متوجه می‌ شوید که به اطلاعات کاربرانی که در حال انجام معاملات هستند، دسترسی ندارید. اطلاعات شخصی در مورد کاربران فقط به امضای دیجیتال یا نام کاربری آنها محدود می شود.

برای اطلاع از آخرین اخبار حوزه تکنولوژی و اپل، سیبانه را در اینستاگرام دنبال کنید :

اینستاگرام سیبانه

 

اپ استور ایرانی سیبانه ارايه دهنده نرم افزار‌های اورجینال و ایرانی با تضمین پایداری .

این هفته برنامه دانلود بازی ضربات ایستگاهی فوتبال Flick Kick Football Kickoff برای ایفون و آیپد  بسیار پربازدید بوده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.