قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم روی سری ایفون

قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم روی سری ایفون

گواهی حق اختراع کاملا جدید اپل نشان می‌ دهد این شرکت بزرگ قصد دارد قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم یا شارژ دو طرفه apple را در ایفون‌ های خود ارائه دهد. پتنت جدید شرکت اپل جهت شارژ معکوس ایفون باعث گمانه‌ زنی‌ های بیشتری درمورد اضافه شدن این ویژگی روی گوشی‌ های هوشمند ایفون شده است. این گواهی در واقع یکی از کاربرد های جدید، جنجالی و احتمالی فناوری شارژ معکوس را وصف می‌ کند که در آن دو ایفون روی یکدیگر قرار می‌ گیرند که یکی از آن‌ ها گیرنده‌ شارژ و دیگر انتقال‌ دهنده‌ شارژ سریع و بی‌سیم خواهد بود. در این مقاله ما به عنوان تیم تخصصی بهترین اپ استور ایرانی سیبانه تلاش کرده ایم تا شارژ بی‌‌سیم اپل را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا شارژ معکوس اپل را نیز به طور کلی موشکافی کنیم.

فناوری شارژ بی سیم

فناوری شارژ بی سیم

تاریخ شروع انتقال بی‌سیم نیرو به سال ۱۸۹۱ میلادی باز می‌ گردد. نیکو تسلا، مخترع نابغه و سرشناس آمریکایی، در سال ۱۸۹۱ میلادی موفق به ساخت یک سیم‌پیچ به‌نام سیم‌پیچ تسلا و ایجاد میدان مغناطیسی و انتقال بی‌سیم جریان برق در هوا برای اولین بار شد. تسلا به تلاش خود برای انتقال بی‌سیم سیستم برقی ادامه داد و در سال ۱۸۹۹ میلادی برجی به‌ نام برج تسلا – Tesla Tower ساخت و تصمیم داشت میلیون‌ ها ولت نیروی برق را از آن به‌ حالت بی‌سیم به شهر ها، کارخانه‌ ها و منازل شخصی مردم انتقال دهد.

خیال پردازی تسلا حتی بسیار فراتر از این هدف غیرممکن رفت و هدف شدیدا بلند پروازانه‌ و کاملا تصورگریز دیگری را هم در ذهن پرورش می داد که نظیر آن حتی در زمان خود ما هم تنها فقط در فیلم‌ های علمی‌ تخیلی مطرح می‌ شود. تسلا قصد داشت نیروی برق را از این برج حامل جریان الکتریسیته، که با ارتفاعی درحدود ۵۷ متر و قطر تقریبا ۲۰٫۷ در دهکده‌ کوچکی بنام شورهام در شهر نیویورک و در نزدیکی آبشار معروف نیاگارا قرار داشت، به‌ صورت بدون سیم به سراسر دنیا و مردم آن انتقال دهد و در حقیقت سیاره‌ آبی خودمان، زمین را به یک میدان مغناطیسی تبدیل کند؛ اما متأسفانه هیچ وقت به آرزوی به خود نرسید و برج محبوب او هرگز تکمیل نشد و در سال ۱۹۱۷ تخریب شد.

برج تسلا

انواع روش ها برای انتقال بی‌سیم نیرو و شارژ دستگاه‌ها به حالت شارژ دو طرفه

به‌  حالت کلی سه نوع روش جهت انتقال بی‌ سیم نیرو و شارژ دستگاه‌ ها وجود دارد که هر یک کدام از آن‌ ها دارای روش‌ ها و استاندارد‌ های زیر مجموعه‌ ای مختلف هستند. اجازه بدهید پیش از اینکه با چند نوع روش‌ و استاندارد مختلف شارژ بی‌سیم آشنا بشویم، ابتدا روش کلی شارژ باتری با سیستم شارژ بی‌سیم را برای شما شرح دهیم.

در سیستم‌ های شارژ بی‌‌سیم شارژ باتری القایی، انتقال نیرو در پنج مرحله جداگانه صورت می‌ گیرد که به‌ شرح زیر است:

  • در مرحله‌ نخست شارژ دو طرفه جریان برق DC با ولتاژی بین ۵ تا ۱۹ ولت از یک نوع پورت USB و یا یک اداپتور AC یا DC به فرستنده انتقال داده می‌ شود.
  • در مرحله‌ بعدی ترانزیستور به کمک چهار ترانزیستور اثر میدانی، ولتاژ و جریان را در داخل یک سیم‌پیچ و همچنین خازن هدایت می‌ کند. سپس خازن‌ ها یک فرکانس تشدیدی که معمولا به صورت فرکانس معمولی ارتعاشی است را به داخل ترانزیستور هدایت می‌ کنند.
  • در درون فرستنده‌ سیم‌ پیچی وجود دارد که جریان برق را با استفاده از نیروی القایی الکترومغناطیسی انتقال می‌ دهد. در بعضی از فرستنده‌ ها چندین سیم‌ پیچ با آرایش‌ های سیم‌ پیچی‌ های گوناگونی وجود دارد که با پل‌ های کاملا جداگانه و متفاوتی هدایت می‌ شوند. این پل‌ ها به‌ حالت خودکار انتخاب می‌ شوند تا حداکثر نیروی ممکن را از فرستنده به گیرنده فوق انتقال دهند.
  • بعد از انتقال نیروی القایی الکتریسیته از فرستنده به گیرنده، دستگاه گیرنده مذکور با استفاده از یک سیم‌پیچ که دقیقا مشابه سیم‌پیچ فرستنده است، نیروی دریافتی را جمع‌آوری می‌ کند.
  • دستگاه گیرنده هم پس از دریافت نیرو و جمع‌آوری برق لازم، جهت تقویت جریان‌ های مختلف و همچنین عملکرد آن‌ ها، این جریان‌ ها برق را با استفاده از دیود های یک‌سو‌ کننده به مسیر خود هدایت می‌ کند که معمولا با ترانزیستور های اثر میدانی ساخته می‌ شوند. البته دستگاه گیرنده با استفاده‌ از خازن‌ های خروجی که از جنس سرامیک هستند، جریان برق را به صورت فیلتر شده و لیمیت، آن را وارد قسمت باتری می‌ کند تا باتری دستگاه شارژ شود. ورود جریان الکتریسیته به باتری هم می‌تواند با رگلاتور یا همان تنظیم‌کننده‌ ولتاژ برق نوع سوئیچینگ انجام شود و هم رگلاتور نوع خطی. درضمن دستگاه گیرنده هم می‌‌ تواند جهت تنظیم جریان ورودی به باتری و یا ولتاژ برق و همچنین توقف انتقال جریان الکتریسیته بعد از شارژ کامل باتری، به دستگاه فرستنده پیام فول شدن و یا پر بودن را بدهد.

شایعه وجود شارژ معکوس اپل، از ایفون ۱۱ تا سری ایفون ۱۴

شارژ معکوس که با عنوان شارژ دوطرفه و یا شارژ بی‌‌سیم هم شناخته می‌ شود، نوعی از فناوری جدید شارژ بی‌سیم است که در آن یک دستگاه به راحتی می‌ تواند دستگاه دیگری را با روش بی‌سیم به طور کامل شارژ کند. یکی از بیشترین درخواست‌ های کاربران اپل این است که امکان شارژ ایرپاد یا اپل‌واچ با قرار دادن آن‌ ها در پشت گوشی ایفونشان فراهم شود. مثال دیگری که در پتنت‌ های شرکت اپل هم توضیح داده شده است، به دستگاه های مک‌بوک و آیپد ارتباط دارد که می‌ تواند ایفون و البته اپل واچ را به‌ حالت بی‌سیم و البته معکوس شارژ کند. قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم از سال‌ ها پیش در بعضی از گوشی‌ های اندرویدی ارائه شده است. افزون بر این از مدتی قبل شاهد انتشار برخی شایعات مبنی‌ بر اضافه شدن این مشخصه و ویژگی به ایفون‌ های شرکت آمریکایی اپل بوده‌ ایم که سابقه‌ آن به ایفون ۱۱ باز می‌ گردد ولی حتی با معرفی سری جدید و جنجالی ایفون ۱۴، این امر پر طرفدار یعنی شارژ بی‌‌سیم – شارژ دو طرفه ، محقق نشده است.

شارژ معکوس اپل

پتنت جدید شرکت اپل شامل یک سیستم الکتریسیته بی‌سیم است که از دستگاه‌ های الکترونیکی بسیار مختلفی مثل ساعت مچی، گوشی‌ های هوشمند، تبلت، لپ‌تاپ، پاوربانک، لوازم‌ جانبی دستگاه‌ های الکترونیکی، پد های شارژ بی‌ سیم و البته سایر تجهیزات الکترونیکی که از پد شارژ بی‌سیم بهره می‌ برند پشتیبانی می‌ کند. به‌ عنوان مثال، یک دستگاه الکترونیکی می‌ تواند یک سیم‌پیچ برقی بدون سیم داشته باشد. بعضی از دستگاه‌ ها از این سیم‌پیچ‌ ها جهت انتقال سیگنال‌ های برقی بهره می‌ برند. در حالی‌ که دیگر دستگاه‌ ها از این قطعه جهت دریافت سیگنال بی‌ سیم برق، استفاده می‌ کنند.

امکان دارد برخی از دستگاه‌ ها از سیستمی کمک بگیرند که توانایی انتقال و البته دریافت شارژ بی‌‌سیم را فراهم می‌ کند. مثلا، یک گوشی هوشمند کاملا مدرن یا سایر لوازم الکترونیکی که قابل‌حمل است می‌ تواند به سیم‌پیچی مجهز شود که جهت دریافت شارژ بی‌‌سیم از شارژر و یا دستگاه‌ های انتقال‌ دهنده‌ و عبور دهنده شارژ بی‌سیم استفاده می‌ کند. علاوه‌ بر این موضوع می‌ توان از این تکنولوژی و فناوری جهت انتقال جریان برق به دستگاه‌ هایی مانند گوشی‌ های هوشمند بهره گرفت. تکنولوژی و فناوری شارژ بی‌‌سیم معکوس اپل می‌ تواند نگرانی‌ های کاربران را در خصوص باتری بسیاری از محصولات الکترونیکی اپل و سایر برند ها را برطرف کند زیرا می‌ توان با استفاده از آن دستگاه‌ های دیگر هم را شارژ کرد. جزئیات گواهی حق‌ اختراع اپل به‌ وضوح و با جدیت نشان می‌ دهد که این شرکت به صورت جدی قصد دارد قابلیت و ویژگی مذکور را در محصولات جدید خود، در صورت امکان ارائه دهد، اما سؤال بسیار مهم این است که چه زمانی و در چه سری از محصولات خود این کار را (شارژ بی‌‌سیم)انجام خواهد داد؟

استاندارد Qi

شارژ دو طرفه و استاندارد Qi

یکی از تکنولوژی هایی که قادر است شارژ بی‌‌سیم در در بیشتر دستگاه ها انجام دهد، استاندارد چی است. در استاندارد Qi امکان انتقال ۵ وات نیروی الکتریسیته در مسافتی در حدود ۴ سانتی‌ متر وجود دارد. این استاندارد شارژ بی‌‌سیم از قابلیت هم‌ کنش‌ پذیری هم برخوردار است که باعث می شود که اکثر کاربران بتوانند به‌ راحتی از آن استفاده کنند؛ زیرا در‌ صورتی‌ که پد شارژر و دستگاه فرستنده‌ آن، برند هایی متفاوتی داشته باشند؛ هر دو دستگاه ها می توانند از Qi استفاده کنند. همچنین شما می‌ توانید از آن‌ ها همراه یکدیگر استفاده کنید. این موضوع درباره‌ دستگاه‌ هایی که سیم‌ پیچ آن‌ ها از چند استاندارد مختلف پشتیبانی می‌ کنند، هم این چنین است. درضمن این شرکت قول داده است که در آینده توان انتقال نیروی شارژ بی‌‌سیم Qi به ۱۵ وات و پس از آن به ۱۲۰ وات در مسافت طولانی‌ تر برساند.

استاندارد PMA

شارژ دو طرفه و استاندارد PMA

استاندارد Power Matters Alliance یا PMA – پی ام ای، شباهت بسیار زیادی با استناندارد Qi – چی دارد و هر دو استاندارد برپایه‌ اصول «مغناطیس القایی» شکل گرفته‌ اند، تنها تفاوت این دو نوع استاندارد شارژ بی‌سیم، به میزان گسترده‌ فرکانس انتقال نیرو مربوط می‌ شود. این مقدار در استاندارد چی ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو هرتز و در PMA دو برابر این میزان است. استاندارد PMA به طور کامل می‌ تواند تا ۵ وات نیرو را انتقال دهد. در هر دو مدل استاندارد از روش‌ های نسبتا متفاوتی جهت برقراری ارتباط بین دستگاه های فرستنده و گیرنده جهت شارژ بی‌‌سیم استفاده می‌ شود.

امواج فراصوت

حالا می رسیم به جالب ترین بخش این مطلب در مورد شارژ دو طرفه . شارژ بی‌سیم با استفاده از امواج فراصوت نیز امکان‌پذیر است. در این روش یونیک و منحصر بفرد، فرستنده ابتدا امواج فرکانس بالا که انسان و حیوان نمی‌ توانند آن‌ ها را بشنوند و تشخیص دهند را از وسیله‌ ای مانند بلندگو پخش می‌‌ کنند و امواج از طریق هوا انتقال داده می‌ شوند و به دستگاه گیرنده آنها می‌ رسند. هر زمانی که درخواست دریافت شارژ دو طرفه از سوی دستگاه گیرنده متوقف شود، انتقال انرژی و نیروی الکتریکی هم پایان می‌ یابد. در آخر هم دستگاه گیرنده پس از دریافت امواج، آن‌ ها را به انرژی برق مصرفی تبدیل می‌ کند. در واقع در این روش امواج الکترومغناطیسی به امواج فراصوت تبدیل می‌ شوند. شرکت یوبیم  -uBeam از امواج فراصوت جهت انتقال نیرو استفاده کرده است. فناوری این شرکت می‌ تواند جهت تأمین وسایل اینترنت اشیای صنعتی، وسایل الکترونیکی کم‌ مصرف مانند گوشی، تبلت، لپ‌تاپ و…، تجهیزات پزشکی، خودرو ها و وسایلی که با شاررژر خودرو شارژ می‌ شوند و حتی هواپیما ها هم استفاده شود. درضمن یوبیم می‌ تواند به هوشمند سازی صنعت کشاورزی نیز کمک بسیاری کند.

ویژگی های شارژ دو طرفه

ویژگی های شارژ دو طرفه

  • استفاده از سیم‌ های کمتر

  • اتصال امن‌تر

  • سازگاری با دستگاه‌ های مختلف 

  • دوام بالا شارژ بی‌‌سیم

  • عدم گرم شدن بیش از حد دستگاه در شارژ دو طرفه

برای اطلاع از آخرین اخبار حوزه تکنولوژی و اپل، سیبانه را در اینستاگرام دنبال کنید :

اینستاگرام سیبانه

 

اپ استور ایرانی سیبانه ارايه دهنده نرم افزار‌های اورجینال و ایرانی با تضمین پایداری .

این هفته برنامه دانلود بازی ضربات ایستگاهی فوتبال Flick Kick Football Kickoff برای ایفون و آیپد  بسیار پربازدید بوده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.