رشد هوش مصنوعی

رشد هوش مصنوعی

با شتابی و سرعتی که هوش مصنوعی دارد پیشرفت و رشد می‌ کند و رد پای خود را در همه جای زندگی و کار ما گذاشته است، در آینده‌ ای نه‌چندان دور به بخش بسیار مهمی از زندگی ما تبدیل خواهد شد. روزی فرا می‌ رسد که هوش ماشینی افزون بر اینکه به ما پیشنهاد می‌ کند چه موزیکی را گوش کنیم یا چه استایل لباسی را انتخاب کنیم، به‌ جای پزشک متخصص و قاضی و پلیس و … هم تصمیم‌ گیری خواهد کرد. حالا این سوال پیش می آید که آیا هوش مصنوعی خطرناک است؟ در این مقاله ما به عنوان تیم تخصصی بهترین اپ استور ایرانی سیبانه تلاش کرده ایم تا رشد هوش مصنوعی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا کاربرد های هوش مصنوعی – AI را نیز به طور کلی موشکافی کنیم.

کاربرد های هوش مصنوعی - AI

هوش مصنوعی چیست؟

خیلی از انسان ها هنوز هم با شنیدن کلمه هوش مصنوعی به ربات ها و آدم آهنی های بی جان فکر می کنند و تصور می کنند که منظور کامل از هوش مصنوعی همان ربات های بی احساسی هستند که جهت انجام راحت تر کار ها و برای خدمت به طراحی شده‌ اند ولی قرار است در آینده جای انسان ها را بگیرند. مسئول این نوع تفکر به احتمال زیاد فیلم های علمی و تخیلی هالیوود است اما واقعیت با آنچه که تصور می شود تفاوت دارد. هوش مصنوعی – Artificial intelligence یا AI ، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این ویژگی تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی می‌ شناسیم تا حد بسیار زیادی تفاوت دارد.

اما به زبان ساده تر هوش مصنوعی شاخه‌ای گسترده از علوم کامپیوتر است که ماشین‌ های هوشمندی می‌ سازد که از رفتار های انسان گونه تقلید می‌ کنند. در واقع، این ماشین‌ های جالب تصمیماتی می‌ گیرند که معمولاً نیاز به سطحی از تجربه‌ یک انسان را دارد. آنها به بشر کمک می‌ کنند تا مشکلات احتمالی در آینده را پیش‌ بینی کند و بر آن‌ ها فائق آید.نقطه‌ جالب و اما قوت خاص هوش انسان انطباق‌ پذیری آن است. مغز ما ظرفیت آن را دارد که با وضعیت‌ های بسیار مختلف و گوناگون محیط کنار بیاید و رفتار خود را از با استفاده از یادگیری تغییر دهد. تلاش برای دادن این ویژگی جالب به ماشین‌ ها و سازه های حافظه دار قابل ارتقا منجر به شکل‌ گیری شاخه‌ ای به نام یادگیری ماشین ها در زمینه Ai شده است. به‌ کمک بسیاری از متخصصان این علم، این حوزه مهم‌ ترین و اصلی ترین زیرشاخه‌ AI است. البته خود یادگیری ماشین وار هم زیر مجموعه هایی دارد که مهم‌ترین و عجیب ترینشان یادگیری عمیق است.

 

اعتراف نگران‌کننده پدرخوانده به رشد هوش مصنوعی به صورت غیر قابل باور

آقای جفری هینتون در سال ۲۰۱۸ میلادی به‌ همراه دو نفر دیگر از همکاران خود که پدرخوانده‌ های هوش مصنوعی خوانده می‌ شوند، جایزه‌ی تورینگ را برنده شد. حالا آنها می‌ گویند تا حدی از کار هایی که در طول عمر خودشان انجام داده اند، پشیمان اند. آقای هینتون از مجمع دانشمندان گوگل خارج شده است تا آزادانه و کاملا خودمختار درباره‌ خطر های توسعه‌ هوش مصنوعی به مردم هشدار دهد. او که اکنون ۷۵ سال دارد، در مصاحبه‌ اخیر خود از تهدید هایی خطر ناکی سخن گفته است که هوش مصنوعی متوجه انسان می‌ کند. پدرخوانده‌ هوش مصنوعی که بیش از یک دهه در گوگل کار کرده است، در قسمتی از مصاحبه خود می‌گوید که خودش را با این بهانه‌ عادی دلداری می‌ دهد که اگر انجامش نداده بود، فردی دیگر آن را  انجام می‌ داد. او ماه گذشته‌ی میلادی به مدیر عامل شرکت گوگل اطلاع داد که به ادامه‌ کار در این کمپانی هیچ گونه تمایلی ندارد. او با شخص سوندار پیچای صحبت کرد، اما جزئياتی از مکالمه‌ بین آن‌ ها در مورد رشد هوش مصنوعی اعلام نشده است.

نظر سازنده هوش مصنوعی در مورد آینده

ملحق‌ شدن هینتون به تیم گوگل نتیجه‌ تصاحب شرکتی بود که این دانشمند و دو نفر از دانشجویانش بنیان‌گذاری کرد. هم‌ اکنون یکی از این دانشجویان دانشمند ارشد شرکت اوپن آی آی – OpenAI خالق چت جی پی تی – ChatGPT است. هینتون و دانشجویانش شبکه‌ ای عصبی توسعه داده بودند که بعد از تحلیل هزاران عکس، خودش را برای شناسایی سوژه‌ های ساده و معمول مانند سگ و گربه و گل تعلیم می‌ داد. حالا هم همین شبکه‌ عصبی است که با پیشرفت خود، باعث ساخت سرویس‌ هایی مانند ChatGPT و همچنین گوگل بارد شده است. هینتون می‌ گوید سرویس‌ های هوش مصنوعی امروزی به‌ حدی تصاویر و متون جعلی خلق می‌ کنند که تشخیص تصاویر و متن‌ های واقعی تقریبا غیر ممکن می‌ شود.

هینتون می‌ گوید که نگران است که با گذشت زمان، هوش مصنوعی شغل‌ ها و حتی خود نژاد انسان را نابود کند، زیرا در آینده‌ای نه‌ چندان دور ممکن است هوش مصنوعی بتواند خودش کدش را خودش بنویسد و آن را اجرا کند. او همچنین می گوید که قبلا فکر می‌ کردم حداقل ۳۰ تا ۵۰ سال تا دورانی که هوش مصنوعی از انسان باهوش‌ تر باشد، فاصله داریم اما دیگر چنین فکر نمی کنم.

 

کاربرد های هوش مصنوعی – AI

اساس رشد هوش مصنوعی آن است که هوش انسان و طریق کار آن به‌گونه‌ ای تعریف شود که یک ماشین بتواند آن را به راحتی اجرا کند و وظایفی که بر آن محول می‌ شود را به درستی و بی عیب و نقض اجرا کند. هدف هوش مصنوعی در حقیقت بر سه پایه اصلی استوار است: یادگیری، استدلال و درک. هوش مصنوعی -AI شاخه بسیار گسترده ای از علوم رایانه است که مربوط به ساخت سیستم های هوشمند با توانایی انجام وظایفی است که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند. هوش مصنوعی یک علم میان رشته ای با چندین رویکرد است ، اما پیشرفت در یادگیری ماشین و یادگیری عمیق باعث ایجاد تغییر الگوی تقریباً در هر بخش از صنعت فناوری می شود.

شاخه های متعدد و کاربرد های هوش مصنوعی – AI

هوش مصنوعی یک علم بسیار گسترده و پیچیده است که شاخه‌های متعددی دارد؛ شاخه های هوش مصنوعی عبارتند از:

  • سیستم خبره (Experts Systems)
  • رشد هوش مصنوعی در شاخه رباتیک (Robotics)
  • یادگیری ماشین (Machine Learning)
  • رشد هوش مصنوعی در شاخه شبکه عصبی (Neural Network)
  • منطق فاری (Fuzzy Logic)
  • پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing)

خطرات هوش مصنوعی در تولید سلاح‌های خودکار

هوش مصنوعی برای انجام بسیاری از فعالیت‌ ها و کارهای خطرناک و مرگ بار طراحی و برنامه‌ ریزی شده است که همه آنها می‌ توانند آینده دنیا را به شدت تحت تاثیر خود قرار بدهند. یکی از اصلی ترین خطرات هوش مصنوعی سلاح‌ های خودمختار و البته خودکار هستند که برای کشتن افراد یا گروه خاصی از افراد طراحی و ساخته شده‌ اند. از طرف دیگر می‌ توان انتظار داشت که در آینده‌ ای بسیار نزدیک سلاح‌ های هسته‌ ای هم به‌صورت خودمختار در بیایند. در خصوص این موضوع آقای پوتین رئیس‌ جمهوری روسیه می‌ گوید که هوش مصنوعی نه‌ تنها خطری برای کشور خودش بلکه خطری برای کل دنیا به شمار می‌ آید. با وجود این‌ که هوش مصنوعی به راحتی می‌ تواند فرصت‌ های بسیار بزرگی را برای پیشرفت پیش روی بشر قرار دهد، اما بدون شک تهدید هایی را هم به وجود می‌ آورد که حتی پیش‌بینی آن‌ ها هم خیلی دشوار است.

نکته بسیار مهمی که در خصوص رشد هوش مصنوعی در شاخه های جدید این است که سلاح‌ های خود مختار ممکن است برای فرد یا دولتی باشند که برای زندگی انسان‌ ها هیچ گونه ارزشی قائل نیست. به همین علت است که پیش‌ بینی می‌ شود از بین بردن آن‌ ها یا مبارزه با این سلاح‌ های خطرناک کاری بسیار دشوار خواهد بود. تمامی این موارد در کنار همدیگر باعث می‌ شوند تا این خطر هوش مصنوعی نگرانی‌ های زیادی را برای دولت‌ ها و همچنین جوامع بشری به وجود آورده باشد.

حریم خصوصی، امنیت و افزایش دیپ‌فیک

یکی دیگر از خطرات هوش مصنوعی که امروزه می‌ تواند شدیدا نگران‌ کننده باشد مسئله استفاده مخرب از هوش مصنوعی است که به راحتی می‌ تواند امنیت دیجیتال را به میزان بسیار زیادی به خطر بیندازد. به‌ عنوان‌ مثال خلافکاران اینترنتی می‌ توانند ماشین‌ های مجازی را به شیوه ای آموزش دهند که قربانیان خود را هک و یا مهندسی اجتماعی کرده و در سطوح انسانی و حتی سطوح فوق انسانی به حریم خصوصی آن‌ ها تجاوز کند. از طرف دیگر هم این مسئله حتی ممکن است امنیت فیزیکی افراد را هم به میزان زیادی به خطر بیندازد. یکی از تکنولوژی‌ هایی که امروزه در این زمینه طراحی شده است تکنولوژی عجیب دیپ‌فیک است.

این تکنولوژی به راحتی می‌ تواند تصاویر ویدئویی را به طور کامل تغییر داده و به شکلی در بیاورد که گویی شخصی کاملا واقعی یک حرکت خاص را انجام می‌ دهد، در حالی که چنین شخصی به هیچ وجه این کار را انجام نمی‌ دهد. البته نباید فراموش کرد که نظارت شبانه‌ روزی هوش مصنوعی روی شبکه‌ های دیجیتال و اینترنتی به راحتی می‌ تواند تا حد زیادی ایمنی و امنیت این محیط‌ ها را افزایش دهد؛ ولی با این وجود خطرات تکنولوژی هوش مصنوعی در این زمینه خطراتی هستند که پیش‌بینی آن‌ ها ممکن است بسیار سخت باشد و باید بتوان بدترین شرایط را در این زمینه در نظر گرفت.

از دست دادن موقعیت‌های شغلی با رشد هوش مصنوعی در شاخه های گوناگون

طبق نظرسنجی‌ هایی که امروزه در این موضوعات انجام شده است پیش‌بینی می‌ شود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیش از ۸۰۰ میلیون موقعیت شغلی از بین برود که دلیل اصلی این موضوع اتوماسیون و ماشینی شدن ناشی از ابزار های هوش مصنوعی است. البته در کنار این موضوع بسیاری از افراد هم گمان می‌ کنند که هوش مصنوعی ممکن است موقعیت‌ های شغلی خیلی زیادی را هم به وجود بیاورد. از نظر آن‌ ها بسیاری از شغل ها و همچنین موقعیت‌ های شغلی که نیاز به تحرک بدنی و فیزیکی دارند از میان برداشته می‌ شوند و کار هایی که نیاز به خلاقیت و نوآوری دارند به وجود می‌آیند. این مسئله باعث خواهد شد تا افرادی که قبل از این تحصیل کرده‌اند در گروه ثروتمندان قرار بگیرند و روزبه‌روز به ثروت خود بیفزایند.

با پیشرفت هوش مصنوعی پیش‌بینی می‌ شود که اکثر صاحبان شرکت‌ های مبتنی بر هوش مصنوعی به سود های بسیار هنگفتی دست پیدا کرده و نیرو های انسانی خود را جایگزین تکنولوژی‌ های مبتنی بر هوش مصنوعی کنند. این موضوع یکی از مهم‌ترین و عجیب ترین خطرات هوش مصنوعی برای بشریت به شمار می‌ آید که حتما باید به آن دقت و توجه داشت. یکی از راهکار هایی که برای جلوگیری از این خطر مطرح می‌ شود این است که یک ساختار اجتماعی بسیار جدید ایجاد شود تا همه افراد جامعه بتوانند در چنین سناریویی کسب درآمد کرده و کسی با از دست دادن موقعیت شغلی خود از نظر اقتصادی به مشکل خاصی برخورد نکند.

خطرات هوش مصنوعی و رشد تروریسم 

در حالی که هوش مصنوعی به راحتی می‌ تواند کمک بسیار زیادی به جهان کند، ولی نباید فراموش کرد که امروزه کمک‌ های بسیار زیادی به صنعت تروریست و گروه های افراطی کرده و شرایط راحتی را برای آن‌ ها فراهم می‌ کند تا بتوانند حملات تروریستی را به شکل بهتر و راحت تری انجام دهند. امروزه بسیاری از گروهک‌ های تروریستی از هواپیما ها و پهباد های بدون سرنشین جهت انجام حملات خود در کشور های دیگر استفاده می‌ کنند. این مسئله یکی از مهم‌ترین خطرات هوش مصنوعی به شمار می‌آید.

از طرف دیگر آن‌ ها به آسانی می‌ توانند از وسایل نقلیه هوشمند و خودران جهت منفجر کردن بمب‌ های خود استفاده کنند یا این‌که سلاح‌ هایی را بسازند که می‌ توانند خودشان حرکت کرده و بدون کمک انسانی شلیک بکنند. این اسلحه‌ ها در حال حاضر در نقاط مرزی کره شمالی و جنوبی هم مورد استفاده قرار می‌ گیرند. نکته مهمی که وجود دارد این است که ممکن است تکنولوژی سلاح‌ های هوشمند و ابزار های هوشمند تروریستی به دست دولت‌ های تروریستی و گروه‌ های خطرناک بیفتند که ممکن است کل دنیا را به خطر بیندازد.

بد افزارهای مبتنی بر کاربرد های هوش مصنوعی – AI

از جمله مهم‌ ترین و اصلی ترین خطرات هوش مصنوعی که امروزه بخش‌های عمده‌ای از دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است، بدافزار های مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. این بدافزار ها در واقع نرم‌افزار هایی هستند که از یادگیری ماشین استفاده کرده و توسط هکر ها و خلافکاران اینترنتی آموزش داده می‌ شوند. در ادامه این بدافزار ها وارد سیستم‌ های مختلف کامپیوتری شده و اطلاعات و داده ها آن‌ ها را مسدود کرده یا می‌ دزدند. یکی از مهم‌ ترین و اصلی ترین خطراتی که این بدافزار ها دارند این است که معمولا مقابله کردن با آن‌ ها بسیار سخت است؛ چرا که از هوش مصنوعی استفاده می‌ کنند تا بتوانند مسیر ها و راه های مقابله را برای شما و تیم امنیتی که دارید ببندند.

نکته بسیار جالبی که درباره این بدافزار ها وجود دارد این است که آن‌ ها در طول زمان بهینه‌ سازی می‌ شوند و خود آنها می‌ توانند نقاط ضعفی که دارند را شناسایی کرده و همچنین آن‌ ها را بپوشانند. همین مسئله هم باعث می‌ شود تا مقابله با این بدافزار ها در آینده‌ ای نه چندان دور حتی سخت‌ تر از امروز شود. به‌ عنوان‌ مثال اگر این بدافزار ها قادر باشند خود را به خودرو های هوشمند و خودران برسانند ممکن است سیستم‌ های ترافیکی داخل شهری را به طور کامل با اختلال مواجه می کند یا این‌ که باعث به وجود آمدن تصادفات بسیار شدیدی در سطح شهر شوند.

خطرات هوش مصنوعی در پزشکی با رشد هوش مصنوعی

امروزه هوش مصنوعی – AI به تکنولوژی تبدیل شده است که در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرد و عملا هیچ گونه محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد. یکی از مهم‌ ترین کاربرد های هوش مصنوعی در صنعت پزشکی و برای مراقبت از بیماران مختلف است. هوش مصنوعی می‌ تواند به صورت گسترده‌ ای جهت مراقبت و نظارت دقیق‌ تر روی بیماران مورد استفاده قرار گیرد و عملکردی بسیار بهتری از نیرو های انسانی را در این زمینه ارائه دهد. با این حال به هیچ عنوان نباید فراموش کرد که یکی از مهم‌ ترین خطرات هوش مصنوعی خطراتی در همین زمینه خواهد بود.

در آزمایشات و تحقیقاتی که در سال‌ های اخیر در این زمینه انجام شده است نشان داده شده که هوش مصنوعی گاهی اوقات امکان دارد تبعیض‌ هایی را میان گروه‌ های مختلف بیماران به عمل بیاورد. به‌ عنوان‌ مثال طبق گزارش های صورت گرفته این نتیجه‌گیری انجام شده است که افراد سیاه‌ پوست تفاوتی با سفید پوست ها از نظر رعایت اصول بهداشتی ندارند. اما این باور هم وجود دارد که در زمان مبتلا شدن به نوع خاصی از بیماری ها من جمله سرطان مراقبت‌ های بهداشتی و پرستاری را به حداقل می رسانند. این به نوعی تبعیض میان دو نژاد موجود در جهان به شمار می‌ آید. حال اگر هوش مصنوعی مسئولیت مراقبت از بیمارانی که به این نوع سرطان های نادر مبتلا شده‌ اند را برعهده داشته باشد ممکن است با توجه به داده‌ هایی که دارد چنین تبعیضی را ایجاد بکند که یک خطر بزرگ در بیمارستان‌ ها و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی به شمار می‌ آید.

نابودی بشریت؛ مهم‌ترین مورد از خطر هوش مصنوعی

یکی از مهم‌ ترین خطرات هوش مصنوعی که از سال‌ های اخیر همواره مطرح می‌ شد و هنوز هم هیچگونه پاسخ دقیقی برای آن پیدا نشده است خطر نابودی بشر توسط هوش مصنوعی است. به عقیده بسیاری از افراد ممکن است روزی برسد که هوش مصنوعی باعث نابودی نسل بشریت شود و به عللی کاملا جداگانه و منطقی تصمیم بگیرد که نسل بشر را منقرض کند و از نظر آن‌ ها این مسئله می‌ تواند مهم‌ ترین خطری باشد که هوش مصنوعی برای انسان‌ ها خواهد داشت.

خطرات هوش مصنوعی

مهم‌ترین خطرات و کاربرد های هوش مصنوعی – AI

  • نابودی بشریت؛ مهم‌ترین مورد از خطر هوش مصنوعی

  • خطرات هوش مصنوعی در پزشکی

  • بد افزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی

  • حریم خصوصی، امنیت و افزایش دیپ‌فیک

  • تولید سلاح‌های خودکار 

  • تروریسم با هوش مصنوعی

  • از دست دادن موقعیت‌های شغلی 

برای اطلاع از آخرین اخبار حوزه تکنولوژی و اپل، سیبانه را در اینستاگرام دنبال کنید :

اینستاگرام سیبانه

 

اپ استور ایرانی سیبانه ارايه دهنده نرم افزار‌های اورجینال و ایرانی با تضمین پایداری .

این هفته برنامه دانلود بازی ضربات ایستگاهی فوتبال Flick Kick Football Kickoff برای ایفون و آیپد  بسیار پربازدید بوده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.